Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti

Radna posjeta predstavnika JU Osnovna škola " Hasan Kikić " Gračanica

 

15.02.2020 17:28
Slika
 

Dana 12.2.2020. godine direktor JU Osnovne škole " Hasan Kikić " iz Gračanice Miralem Merjemić zajedno sa svojim saradnicima posjetio je JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolućoj. 
JU CROPS već nekoliko godina u sklopu svojih redovnih preventivnih aktivnosti organizuju predavanje za učenike završnih razreda navedene škole o štetnosti zloupotrebe PAS-a.
Također, bila je ovo prilika da se razgovara i o budućoj saradnji koja će pored redovnih godišnjih predavanja uključivati i druge aspekte saradnje.
Tokom trajanja radnog sastanka razgovarano je i o pitanjima koliko zapravo zajedničko djelovanje ovakvih Institucija  može uticati na smanjenje potražnje za “drogama”  djece tokom školovanja provođenjem programa Školske prevencije ovisnosti.
S tim u vezi načelno je dogovoreno i da učenici osmih razreda sa nastavnicima posjete Centar kako bi se upoznali sa programom rehabilitacije i čuli iz " prve ruke " ispovijesti momaka koji su upali u začarani krug droge, dotakli samo dno i smogli snage i volje da odlučno kažu STOP OVISNOSTI.
Direktor Centra Mevludin Joldić upoznao je goste sa aktivnostima Centra, te se zahvalio na posjeti i podršci u radu. Na kraju Direktor škole uručio je direktoru Joldiću i zahvalnicu za saradnju i pomoć u realizaciji programskih ciljeva škole.

0 0